Чому варто відкривати демонстраційний рахунок на Форексі

Чому варто відкривати демонстраційний рахунок на Форексі

Демо-рахунок – це корисний для кожного трейдера інструмент, який здатний не тільки без ризику навчити торгівлі на ринку Форекс, але і надає докладний звіт про ефективність нової торгової стратегії.

Джерело: Відомості

Гравці віддають перевагу даним типам рахунку для збереження власних заощаджень, вивчення інтерфейсу та функціоналу торгівельної платформи MetaTrader 4. При правильному відношенні до віртуального балансу, вони досить швидко отримують практичні навички для успішної торгівлі на реальному рахунку. В такому випадку зроблені помилки не беруться до уваги і в майбутньому не повторюються.

Відкриття демонстраційного рахунку

Ви можете забувати про виснажливі процеси реєстрації та заповнення величезної кількості полів у реєстраційній формі. Все набагато простіше і привітніше на платформі МТ4. Вона створювалася не тільки з розрахунком на досвідчених гравців, але і на початківців-трейдерів. Тому вам залишається лише натиснути вікно «Відкрити демо-рахунок» і заповнити короткий бланк. Можна навіть не вказувати реальні дані, якщо ви не бажаєте отримувати на власну скриньку листи з рекламою і новинними повідомленнями.

Натиснувши кнопку «Далі», ви приймаєте запропоновані умови, а в цей час на ваш e-mail вже відправляється повідомлення з вказаним паролем інвестора, паролем облікового запису і логіном трейдера. Дані використовуються для торгівлі на тренувальному рахунку і здійснення торгових операцій. Тому втрачати їх не слід, якщо ви маєте намір серйозно поставитися до процесу навчання.

Особливої уваги заслуговує пароль інвестора, який можна передавати знайомим для спостереження за порядком виконання валютних операцій. Втрутитися в торгові операції вони не зможуть, однак дати цінну пораду цілком по силам.

Користь демонстраційного рахунку

Мабуть, немає зараз жодного досвідченого трейдера, який не використовував би у своїй роботі тренувальний рахунок. Причому багато хто не обмежуються даною можливістю на початковому етапі, але й продовжують працювати з тренувальними аккаунтами постійно, перевіряючи на них результативність нових стратегій. А для початківців така можливість просто безцінна. Адже завдяки демо-рахунку можна застосовувати теоретичний потенціал на практиці, без шкоди для власного гаманця освоювати інтерфейс торгової платформи, вивчати поточну ситуацію на ринку.

Демо-рахунок дає вам наступний набір можливостей:

  • приклад практичного укладання угод;
  • результат залежності руху ринку від економічних факторів;
  • стрімке вивчення інтерфейсу і основних можливостей платформи;
  • застосування теорії на практиці;
  • графічне відображення котирувань;
  • освоєння всіх можливостей MetaTrader4;
  • ознайомитись із найважливішим індексом Німеччини dax heute;
  • відпрацьовувати торгові стратегії і доведете їх до досконалості.

Таким чином, реєструючи демонстраційний аккаунт, ви автоматично переступаєте через кілька ступенів навчання, стрімко проходите курс освоєння міжнародного валютного ринку Форекс, дізнаєтеся про всі унікальні можливості торгової платформи МТ4 і приступаєте до торгівлі на фінансовому ринку вже підготовленим трейдером.

Основна користь демонстраційного рахунку криється, насамперед, у відсутності фінансових ризиків. Ви можете здійснювати суттєві помилки, але при цьому ваш баланс з реальними коштами залишиться недоторканним. Однак у даній перевазі одночасно криється і небезпека використання демонстраційного рахунку.

Недоліки тренувального облікового запису

Безумовно, відсутність ризику на початковому етапі навчання – це плюс. Однак, коли трейдер забуває про свою початкову мету реєстрації демо-рахунку і починає використовувати безлімітний баланс в якості азартної гри, подібний підхід починає негативно позначатися на його фінансовому майбутньому.

Справа в тому, що демо-рахунок на ринку forex готує людину практично, дає йому необхідні навички в укладанні угод, використанні інструментів та індикаторів. Однак йому залишаються незнайомі інші дуже важливі особливості валютної торгівлі. Трейдер не працює з власними емоціями, йому не доводиться боротися зі страхом, азартом, жадібністю, хвилюванням. Тому в майбутньому, коли він починає торгівлю з реальними грошима, подібне несерйозне ставлення призводить до значних збитків і вже зовсім не віртуальних.

Loading...