Парламент підтримав закон про відшкодування коштів вкладникам банку «Михайлівський»

Парламент підтримав закон про відшкодування коштів вкладникам банку «Михайлівський»

Нарешті влада звернула увагу на постраждалих вкладників.

Джерело: Відомості

Парламент прийняв за основу та в цілому внесений Президентом України проект закону про внесення змін до деяких законів щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг (№5390). За півгодини до цього фінансовий комітет на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти цей документ.

«Нарешті влада звернула увагу на постраждалих вкладників. У нашому комітеті ми провели десятки розширених нарад та комітетських слухань. І знаєте, що найгірше? Жодний із державних органів не запропонував якогось виходу із ситуації. І лише в останню хвилину під акції протесту внесли законопроект», – заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

Він нагадав, що ще влітку за ініціативи Президента України було створено робочу групу з цього питання. «Але вона зібралася лише зараз. Коли ми обговорювали цю ситуацію на слуханнях у Комітеті, керівники НБУ навіть не з’явилися! А відповідальність за ці афери лежить на них в першу чергу! Куди дивилося управління банківського нагляду, коли пенсіонерам давали підписувати фальшиві угоди із якимись фінансовими компаніями замість банку?», - заявив Сергій Рибалка. 

За його словами, президентський проект у першу чергу спрямований на вирішення проблеми вже ошуканих людей, але депутати  працюють, аби не допустити подібних ситуацій у майбутньому.

Він підкреслив, що потрібно системно вирішувати ці питання, і фінансовий комітет ухвалив Стратегію розвитку банківської системи на найближчі роки, щоб оновити довіру населення до банківської системи. За словами голови профільного комітету, на основі Стратегії запропоновано законопроекти про зміни у роботі Національного банку та системи гарантування банківських вкладів.

Loading...