Україна та Білорусь домовилися про розширення співпраці в аграрній галузі

Україна та Білорусь домовилися про розширення співпраці в аграрній галузі

Сторони домовились про співпрацю у ветеринарному та фітосанітарному нагляді, насінництві, тваринництві, мікробіології, рибництві.

Джерело: Відомості

На цьому тижні відбулося 24-е засідання Міжурядової білорусько-української змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва. У рамках роботи даної комісії сторони в тому числі домовилися нарощувати експортно-імпортний потенціал у торгівлі аграрною продукцією, а також зосередитися на коопераційних проектах у сфері сільського господарства.

За результатами зустрічі білорусько-української комісії, сторони вирішили приділяти особливу увагу всебічній взаємодії у декількох сферах. Це ветеринарний та фітосанітарний нагляд, насінництво, тваринництво, сільськогосподарська мікробіологія, рибництво та науково-дослідницька співпраця.

Довідково

За 9 місяців 2016 року товарообіг між Україною та Республікою Білорусь склав $ 297,9 млн, що більше на $9,2 млн, ніж за аналогічний період 2015 року. Експорт склав - $273,5 млн (це в залишки та відходи харчової промисловості, такі як шрот та макуха, м'ясо та субпродукти, соняшникова олія, вироби із зерна та злаків, насіння олійних та інше). Імпорт зріс майже у тричі - до $ 22,4 млн (в основному імпортувалися продукти борошномельної промисловості, готові та консервовані продукти з риби, овочі, зернові злаки, какао-боби та шоколад, зернові та злакові вироби та інше).

Loading...