На рахунках Януковича і Азарова в Ощадбанку зберігається понад мільярд доларів

На рахунках Януковича і Азарова в Ощадбанку зберігається понад мільярд доларів

На рахунках втікачів в державному банку досі лежить понад мільярд доларів.

Джерело: Відомості

Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, передає LB.ua.

"Більше одного мільярда 150 мільйонів доларів. Я не можу деякі речі коментувати в силу банківської таємниці. І прошу це врахувати. Це жорстка вимога закону. Загальна сума вже відома Це і чистий "кеш" на рахунках, і активи в цінних паперах", - зазначив голова правління банку.

Нагадаємо, Служба фінансового моніторингу України виявила 42 компанії-нерезидента, близькі до екс-президента Віктора Януковича, і заблокувала на рахунках 19-ти таких компаній $ 1,5 млрд в червні 2014 року. Колишній в той час прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк неодноразово закликав правоохоронців розпочати процедуру конфіскації цих коштів на користь держави якомога швидше, однак ці кошти не повернуті до цих пір.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначав, що затягування Верховною Радою процесу прийняття законопроекту про спецконфіскаціі, необхідного для повернення в Україну вкрадених попередньою владою активів призведе до того, що вони будуть втрачені назавжди і зникнуть.

У середині вересня Кабмін вніс на розгляд парламенту оновлений проект закону про конфіскацію коштів і розраховує на конструктивну і результативну дискусію щодо законопроекту, а також подальше його прийняття.

Loading...