Гройсман: до 2020 року Україна стане енергетично незалежною державою

Гройсман: до 2020 року Україна стане енергетично незалежною державою

У наступному році Україна видобуде на 500 млн куб. м газу більше, а до 2020 року стане енергетично незалежною державою.

Джерело: Відомості

Україна до кінця року видобуде на 50 млн куб. м газу більше, в наступному - на 500 млн куб. м , і до 2020 році стане енергетично незалежною державою. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсманзаявив під час спілкування із курсантами та професорсько-викладацьким складом Херсонської державної морської академії.

"За півроку ми вже добуваємо плюс 50 млн (кубометрів газу). В наступному році ми будемо добувати від 500 млн кубів власного українського газу. За 5 років до 2020 року ми можемо наростити до 7 млрд кубів газу. Це означає, що фактично ми будемо жити на своєму газі", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що нарощування видобутку українського газу відбувається після періоду постійного падіння.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має добувати власний газ, і у це потрібно інвестувати. ПАТ "Укргазвидобування" працює у цьому напрямку.

Розвиток добичі українського газу абсолютно відповідає пріоритетам Уряду щодо досягнення енергетичної незалежності країни, наголосив Володимир Гройсман.

"Україна має стати енергонезалежною державою. Видобуток газу – один з пріоритетів. Ми можемо за 3-5 років наростити видобуток газу і можемо зменшити саме споживання газу. Це дасть можливість нам вийти на повну незалежність щодо імпортованого газу", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Loading...