За неякісно надані послуги енергокомпанії вимушені будуть виплачувати споживачам компенсацію

За неякісно надані послуги енергокомпанії вимушені будуть виплачувати споживачам компенсацію

НКРЕКП встановила гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання для споживачів.

Джерело: Відомості

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні прийняла Порядок забезпечення стандартів якості послуг з електропостачання (постановаНКРЕКП від 18.10.2016 № 1841).

Цей Порядок розроблений з метою захисту прав споживачів, яким надаються послуги з електропостачання неналежної якості, стимулювання ліцензіатів до підвищення рівня якості послуг та відповідає практиці європейських країн.

Порядок запроваджує загальні та гарантовані стандарти якості надання послуг, встановлює процедуру надання та розміри компенсацій споживачам за недотримання гарантованих стандартів.

Постанова направлена на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України та вступає в дію після офіційного оприлюднення.

«Це дуже важливе рішення, яке Комісія прийняла ще до введення в дію Закону про Регулятора. Зазначу, що через необхідність погодження та державну реєстрацію витрачається додатково щонайменше 2-3 місяці. Приймання Закону про Регулятора дозволить досягти функціональної незалежності та оперативності для прийняття рішень, спрямованих на даних споживачів», - підсумував Голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Гарантовані стандарти якості надання послуг з електропостачання та розмір компенсації за їхнедотримання.

Презентація "Захист прав споживачів: Компенсація за неякісні послуги" (див. тут).

Loading...