Взамін на мільярд доларів Україна обіцяє США завершити приватизацію Одеського припортового заводу

Про це йдеться в Спільній заяві Прем’єр-міністра України Гройсмана та Міністра торгівлі США Пріцкер.

Джерело: Відомості

Взамін на кредитних мільярд доларів Україна обіцяє США завершити приватизацію Одеського припортового заводу. Про це йдеться в Спільній заяві Прем'єр-міністра України В.Гройсмана та Міністра торгівлі США П.Пріцкер стосовно розвитку двостороннього співробітництва в економічній сфері від 30 вересня 2016 року, опублікованій на сайті уряду.

«У дусі близького партнерства між нашими двома країнами, ми продовжили наш продуктивний діалог щодо зусиль України у проведенні економічних реформ та важливої ролі приватного сектору США у розширенні ділових зв’язків з Україною. Обидві сторони висловили задоволення нещодавнім рішенням Міжнародного валютного фонду (МВФ) стосовно останнього перегляду та надання Україні 1 млрд. дол. США, а також наданням Україні третього пакету кредитних гарантій США на суму 1 млрд. дол. Ця допомога базується на двох попередніх пакетах кредитних гарантій від Уряду США Україні обсягом 1 млрд. дол. США та понад 1,3 млрд. дол. США американської допомоги, яку Уряд США надав Україні з 2014 року для проведення реформ, зміцнення демократичних інститутів та громадянського суспільства, стимулювання економічного зростання, а також надання допомоги Україні для більш надійного моніторингу і захисту своїх кордонів та територіальної цілісності...

...За постійної підтримки з боку Сполучених Штатів, Україна інтенсифікуватиме зусилля у боротьбі з корупцією шляхом реформування Генеральної прокуратури України та проведення судової реформи; поліпшення податкового та митного адміністрування з метою забезпечення передбачуваності ведення бізнесу в Україні; успішного завершення приватизації Одеського припортового заводу відповідно до передової міжнародної практики; та прискорення дерегуляції для усунення зайвих ліцензій та дозволів. Україна також підкреслила свою прихильність реалізації ефективної сільськогосподарської політики, яка сприятиме залученню інвестицій, висловила готовність прийняття та впровадження антипіратського законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності, а також підвищення ефективності та прозорості сфери інтелектуальної власності".
 

Loading...