Парламент залишив скандальний склад НКРЕКП ще на півтора року

У другому читанні Верховна Рада підтримала закон про Національну комісію з регулювання енергетики та комунальних послуг.

Джерело: Відомості

Ключовим завданням цього законопроект було оновлення складу Енергорегулятора, однак більшість Парламенту навпаки закріпила чинний, дискредитований склад органу.

“Вони зберегли склад сьогоднішньої комісії ще на півтора року”, – обурюється народний депутат від “Самопомочі” Лев Підлісецький.

Вікторія Войціцька додає: “Нашим завданням було зробити все для того, аби сьогоднішній склад комісії Регулятора був оновлений впродовж 6 місяців, тому що він повністю себе дискредитував. Як ми можемо вимагати у людей платити тарифи, які значно зросли, коли Регулятор, який відповідає за тарифи, робить все, аби забезпечувати збагачення олігархів — Григоришина, Ахметова?”.

“Тепер зі сторони Банкової фактично буде здійснюватися повний контроль за призначеннями членів Регулятора. Тому люди мають усвідомлювати: коли вони будуть отримувати нові платіжки з підвищеними тарифами, питання мають адресуватися Президенту, тому що саме він, по-перше, буде формувати склад номінаційної комісії. По-друге, маючи сьогодні всі повноваження звільнили чинного голову комісії, цього не робить. На жаль вся ця ситуація просто консервується”, – резюмує Вікторія Войціцька.

Loading...