Уряд планує з квітня наступного року розпочати повномасштабне будівництво доріг

Уряд планує з квітня наступного року розпочати повномасштабне будівництво доріг

Володимир Гройсман вимагає завершити до початку квітня усі підготовчі роботи з тим, щоби з першим теплом почати повномасштабне будівництво доріг.

Джерело: Відомості

Про це Голова Уряду заявив під час огляду стану виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей у вівторок.

"Треба,  щоби усі області і дорожні організації, які будуть замовниками  ремонту доріг, до квітня місяця провели усі необхідні процедури - тендерні, проекти зробили - для того, щоб тільки сонечко блисне, вони могли вийти і почати роботу. Не в червні, не в липні, не в серпні, а на початку сезону для того, щоб зробити більший обсяг робіт і зробити його максимально якісно. Це буде наша вимога і моя вимога як Прем’єр-міністра", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду також підкреслив необхідність системного підходу до будівництва та реконструкції доріг. "Ми сьогодні ставимо завдання перед областями, автодорами, Укравтодором, щоби план будівництва, реконструкції доріг був більш системним з точки зору, у тому числі використання наших логістичних, транспортних  можливостей України. Такі плани сьогодні формуються на наступний рік, і вони будуть реалізовані. Тому що це для України є надзвичайно важливим", - зауважив він.

Окремо Володимир Гройсман наголосив, що фінансова децентралізація дала можливість містам, об'єднаним територіальним громадам, районам розпочати роботи з відновлення українських доріг та акумулювати необхідний для цього ресурс.

"Вважаю, що сьогодні будувати в містах дороги і робити їх реконструкцію не є проблемою. Уряд забезпечив  через фінансову децентралізацію достатньо коштами для того, щоб це відбувалося. Далі це питання міських рад, міських голів, які мають бути здатні робити ці роботи, - підкреслив Прем’єр-міністр. - У кожному місті сьогодні є можливості будівництва доріг, в кожній області є відповідні ресурси, в районах є такі ресурси. Ми передали достатньо механізмів, щоби заробляти гроші і витрачати їх туди, де люди цього потребують".

У цьому контексті Голова Уряду закликав громадськість підвищити контроль за використанням коштів та їх ефективним розподілом.

Прем’єр-міністр також зауважив, що будівництво доріг і розвиток національної економіки, створення робочих місць, розбудова інфраструктури дозволять підкреслити транзитні можливості України. Крім того, приведення доріг у належний стан підвищить безпеку на дорогах.

Loading...