Електроенергія може подешевшати

Електроенергія може подешевшати

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вже до 5 жовтня планує розробити Енергетичний баланс країни на 2017 рік.

Джерело: Відомості

Про це під час запуску повітряної лінії електропередач повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«Ми приємно здивуємо українських громадян в цьому плані. Як правило, цей баланс був у січні-лютому. А потім його постійно змінювали, ми вже в жовтні його надамо. А ось енергетичний баланс країни - це вже підстави для НКРЕ для формування загальних тарифів», - натякнув Насалик.

Міністр повідомив, що запуск нової лінії електропередач дає можливість збільшувати частку атомної енергетики.

«А збільшення частки атомної енергетики безперечно має позначитися на ціновій політиці одного кіловата. Від того як буде створений баланс на 2017 рік і будуть підстави для НКРЕКУ для розрахунку вартості кіловат / години як для промисловості, так і для населення», - зазначив міністр.

У той же час тимчасово в.о. директора ДП «Національна енергетична компанія Укренерго» Віктор Ковальчук уточнив, що більша частина атомної енергетики повинна здешевити вартість електроенергії для споживачів. «Загальний економічний ефект очевидний - чим більше атомної енергетики в балансі, тим дешевше кожен кіловат / годину», - повідомив Ковальчук.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року в який раз зросли тарифи на електроенергію для населення. Ті, хто споживає менше 100 кВт, повинні платити 71,4 коп. за кВт-годину. Тариф для тих, хто споживає від 100 до 600 кВт - 1,29 грн, понад - 600 кВт / год - 1,63 грн.

Loading...