Гройсман пригрозив чиновникам звільненням

Гройсман пригрозив чиновникам звільненням

Ті, хто буде створювати перешкоди для розвитку національної економіки, будуть звільнені з посад в різних контролюючих структурах, в різних міністерствах.

Джерело: Відомості

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

"Якщо люди не розуміють, що вони мають підтримувати підприємця, який створює національний продукт, який створює національний бюджет, і робити це потрібно професійно і якісно, вони мають бути звільнені. Краще не мати з такими працівниками справу, - заявив Володимир Гройсман. - Ті, хто буде створювати перешкоди для розвитку національної економіки, будуть звільнені з посад в різних контролюючих структурах, в різних міністерствах".

У цьому контексті Прем'єр-міністр повідомив, що Уряд скасував "сумнозвісний" для бізнесу наказ №22, згідно з яким контролюючі органи за результатами перевірки "без суду і слідства" порушували кримінальні справи проти бізнесу за, наприклад, ухилення від сплати податків, та використовували їх для вимагання хабарів.

"Раніше цим зловживали: написали санкції, порушили кримінальну справу - і починали з бізнесу вимагати хабар. Зараз ми цю схему ліквідували, - наголосив Володимир Гройсман. - Зараз позиція наступна: поки не пройдуть усі інстанції щодо підтвердження або скасування цієї суми, жодної кримінальної справи проти бізнесу порушено не має бути".

Прем'єр-міністр наголосив, що буде жорстко реагувати на випадки неправомірного застосування впливу на українських підприємців.

"Знищення бізнесу - це знищення української держави, знищення підприємця - це знищення української державності. Треба, щоб усі ці усвідомлювали", - підкреслив він.

Голова Уряду повідомив, що учора провів зустріч з представниками бізнесу за участі бізнес-омбудсмена Альгідраса Шемети, Міністра внутрішніх справ України, Міністра фінансів, Голови Державної Фіскальної служби, представників Генеральної прокуратури, податкової поліції, інших контролюючих органів.

За його словами, бізнес сьогодні відзначає позитив у тому, що є діалог з Урядом, де вони можуть висловлювати свої позиції. Водночас залишається багато проблем, створюваних для бізнесу на місцях щодо дозволів, порушення кримінальних справ та тиску, зауважив Володимир Гройсман.

Він повідомив, що за результатами попередньої зустрічі із підприємцями два місяці тому в різних територіях були звільнені майже півтора десятки податківців вищого рівня.

Прем'єр-міністр наголосив, що Уряд і далі продовжуватиме діалог з бізнесом: раз на два місяці будуть відбуватимуться зустрічі для обговорення типових проблем, що стримують розвиток бізнесу в країні.

Loading...