Держава не буде фінансувати збиткові водоканали, підприємства теплокомуненерго

Держава не буде фінансувати збиткові водоканали, підприємства теплокомуненерго

Про це у понеділок заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади.

Джерело: Відомості

Держава не буде фінансувати минулу систему у газовій сфері, що породжувала збитки в комунальних підприємствах та масштабну корупцію, а фінансуватиме підтримку конкретних громадян України, які потребують такої допомоги після встановлення ринкової ціни на газ.

Про це у понеділок заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади, на якій обговорено питання соціального захисту населення, зокрема житлових субсидій.

«Усі ті, хто має гроші, заплатять повну ціну, а ті, хто має невеликі доходи, їм різницю близько 85% заплатить держава. Ми не будемо фінансувати збитки теплокомуненерго, водоканалів - ми будемо фінансувати підтримку кожного конкретного громадянина України, який потребує такої допомоги», - підкреслив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що залякування популістів про те, що платіжки за житлово-комунальні послуги будуть великими і громадяни не зможуть їх сплатити, є неправдою.

Діючий механізм субсидій дає чіткі можливості кожному українському громадянину, який потребує допомоги, отримати державну цільову підтримку на фінансування оплати на житлово-комунальні послуги, зазначив Голова Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що за системи, що існувала в минулому, коли ціни на газ були занижені, різниця у ціні з бюджету компенсувалася напряму НАК «Нафтогаз», і таке фінансування сягало 100 млрд грнщороку та були приховане від українських громадян.

Крім того, дешевий газ списувався за нормами споживання на населення, а потім перепродавався на ринку за комерційною ціною - на цих оборудках зловмисники заробляли «сотні мільйонів і мільярдів», зазначив Голова Уряду.

«Таку систему ми підтримувати не будемо, тому що вона є недосконала і корупційна», - підкреслив він.

Loading...