Рейдерське захоплення Житомирської кондитерки показало, що в Україні інвестувати небезпечно (відео)

Рейдерське захоплення Житомирської кондитерки показало, що в Україні інвестувати небезпечно (відео)

Єврокомісія відреагувала на лист Ігоря Бойка про події довкола Житомирської кондитерської фабрики.

Джерело: Відомості

В офісі голови Європейської комісії шоковані зухвалим рейдерським захопленням Житомирської кондфабрики та розуміють небезпеку інвестування в Україні пов’язану з рейдерством під прикриттям політичної верхівки

Власник захопленої рейдерами Житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ» Ігор Бойко отримав листа з офісу президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера. Очільник Єврокомісії розуміє небезпеку інвестування в Україні. Також в листі зазначається, що ЄС чекає від української влади захисту іноземних інвесторів та малого і середнього бізнесу.

Даний лист є реакцією європейської спільноти на зухвале, злочинне захоплення кондитерської фабрики в Житомирі і незаконне порушення права власності американського інвестора Ігоря Бойка. Європейських політиків вразив сюжет про захоплення фабрики, створений американськими журналістами. Як повідомлялось раніше в рейдерському захопленні Житомирської кондфабрики звинувачують нардепа від «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Також, в повідомленні Єврокомісії йдеться про те, що лише чітка права визначеність в країні допоможе повернути довіру іноземних інвесторів в Україні. Одним з головних напрямків реформ Комісія бачить створення сприятливого бізнес-клімату.

На сьогоднішній день довіру іноземних інвесторів повернути буде дуже важко. Ділові кола США та ЄС шоковані історією з захопленням кондитерської фабрики. Іноземним підприємцям важко усвідомити, що рейдерське захоплення відбулось при підтримці міністрів та владних органів.

В організації цього рейдерського захоплення звинувачують однопартійців Сергія Пашинського – міністра юстиції Павла Петренка та міністра МВС Арсена Авакова. 

Loading...