Службові особи "Банк Михайлівський" вивели активи банку та довели його до неплатоспроможності

Службові особи "Банк Михайлівський" вивели активи банку та довели його до неплатоспроможності

Зловмисники для своїх злочинних дій використали кілька товариств з обмеженою відповідальністю.

Джерело: Відомості

У рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві, сьогодні проводиться ряд оперативних (слідчих) дій із метою документування злочинної діяльності вказаних службових осіб.

Зокрема за підтримки КОРДу тривають 25 обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях, банківській установі та у транспортних засобах. На цей час столичні поліцейські уже вилучили понад кілограм золота, велику кількість готівки у доларах США, елітні авто та приховану документацію.

- Одного із фігурантів уже затримали, вирішується питання про затримання інших осіб на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Встановлено, що у результаті незаконних дій службових осіб ПАТ «Банк Михайлівський» фінансову установу віднесли до категорії неплатоспроможних, що завдало великої матеріальної шкоди державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 218-1 (Доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У ході слідства правоохоронці звертатимуться до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучені кошти та майно з метою відшкодування завданих збитків.

Loading...