Microsoft вкладає гроші у вирощування марихуани

Microsoft вкладає гроші у вирощування марихуани

IT-гігант зацікавився новою перспективною сферою ринку.

Джерело: Відомості

Американська технологічна корпорація Microsoft Corp (MSFT) оголосила, що в рамках партнерства з компанією Kind Financial займеться розробкою спеціальних сервісів для відстеження процесів вирощування та продажу медичного канабісу. Microsoft стала першою великою корпорацією, яка виявила інтерес до ринку легальної марихуани, який швидко розвивається, повідомляє Quibbll.

Усе більше штатів в США легалізовують використання марихуани в медичних цілях (частково або повністю марихуана дозволена вже в 25-ти з 50-ти штатів). Крім того, в штатах Колорадо, Аляска, Орегон і Вашингтон, а також в окрузі Колумбія дозволено її вживання в рекреаційних цілях. Однак федеральне законодавство досі забороняє подібний бізнес.

Це серйозно знижує інвестиційний потенціал марихуанового бізнесу, скаржаться компанії, що працюють у цій сфері. Вони незадоволені тим, що в них, зокрема, немає можливості залучити фінансування і вести валютно-касові операції через більшість американських банків. А протиріччя різних законів і підзаконних актів заважають цьому бізнесу розвиватися.

Що стосується Kind Financial, то вона створює програмне забезпечення для агентств, котрі займаються контролем за виробництвом і розповсюдженням канабісу.

У свою чергу система Microsoft буде функціонувати в тих штатах, де легалізовано виробництво і поширення медичної та рекреаційної (яка використовується з метою відпочинку і розваги) марихуани. За допомогою цієї системи місцеві контрольні органи зможуть відстежувати весь процес вирощування та продажу канабісу в спеціальних магазинах і аптеках. Компанія буде збирати і обробляти всі дані через свою хмарну платформу Azure.

Kind Financial розраховує на те, що Microsoft допоможе продавати це програмне забезпечення місцевим і державним урядовим установам, які займаються контролем над виробниками і дистриб’юторами марихуани, в тому числі на предмет відповідності їхньої діяльності законам, які регулюють виробництво і продаж.

За оцінками ЗМІ, щорічні легальні продажі марихуани в США можуть досягти 8 млрд доларів вже до 2018 року.

Loading...