Бензин в Україні низькопробний і кримінальний

Бензин в Україні низькопробний і кримінальний

На заправках України реалізують низькопробний і, у великій мірі, кримінальний бензин.

Джерело: Відомості

Внутрішній ринок нафтопродуктів України на сьогоднішній день являє собою масштабний хаос, де ділки заробляють величезні гроші шляхом виробництва низькоякісного бензину на тлі різкого стрибка цін на автозаправках. При цьому страждає країна, оскільки податки з цих доходів не сплачуються, а  значить надходжень до скарбниці немає.

Таку думку висловив президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук в програмі "Робота над помилками» CapitalTV проекту на діловому порталі "Капітал".

«Що таке фальсифікат? Це ж не просто ми з вами заправилися, а через якийсь час поїхали на капремонт двигуна. Не тільки це. Це означає - з нього не сплачені податки. А що таке податки на бензин? Це 171,5 євро на кожну 1000 літрів. Це дуже серйозні гроші. І сьогодні нормальний серйозний оператор ринку, який купує імпорт (а по імпорту викрутаси не проходять, там все платиться на кордоні, поки не заплатив - нікуди не поїхав) мріє отримувати 50, в кращому випадку 60 копійок з літра. У той час як фальсифікатори отримують від 6 до 8 грн з літра», - поділився думками Косянчук.

«Я готовий стверджувати, що кожен третій літр - це кримінальний літр. Тобто з нього не сплачені податки, і він не є тим, за що ви платите гроші, тобто це не бензин. Це просто горюча суміш, в тому числі і бензинова, в якій може бути 40-50% бензину, все інше - компоненти коксохімії», - додав експерт.

На думку Косянчука, саме підвищення цін на паливо в чималій міріі сприяло зростанню виробництва фальсифікату і розквіту контрабанди.

«Коли ціна зашкалює, дуже привабливим стає фальсифікат, контрабанда і оптимізація оподаткування», - нагадав експерт.

 

Loading...