Іран назвав умови для переговорів з заморожування видобутку нафти

Іран назвав умови для переговорів з заморожування видобутку нафти

Іран буде готовий обговорювати питання про заморожування виробництва нафти після того, як його щоденний видобуток зросте до 4 мільйонів барелів.

Джерело: Відомості

Іран буде готовий взяти участь в обговоренні з іншими країнами-виробниками питання про заморожування виробництва нафти після того, як його щоденний видобуток зросте до 4 мільйонів барелів. Про це в неділю, 13 березня, повідомляє "Інтерфакс".

«Нехай нам дадуть спокій до тих пір, поки ми не вийдемо на кордон 4 млн барелів на день. Після цього ми до них приєднаємося», - заявив міністр нафти Ірану Біжана Зангане.

Нагадаємо, Тегеран відмовився від пропозиції ОПЕК встановити максимальний обсяг в 2,93 мільйона барелів на добу.

16 лютого на зустрічі міністра енергетики Росії Олександра Новака і міністра нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі було вирішено заморозити нафтовий видобуток на рівні 11 січня. Замороження вступить в силу, як пізніше пояснив Новак, якщо всі країни-виробники нафти підтримають рішення Росії, Саудівської Аравії, Катару і Венесуели про замороження.

Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ. Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти, уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.

Loading...