Російський олігарх Олег Дерипаска не виключає падіння ціни на нафту до 18 доларів за барель

Російський олігарх Олег Дерипаска не виключає падіння ціни на нафту до 18 доларів за барель

Російський олігарх, глава компанії «Русал» Олег Дерипаска: «Ціна на нафту може опуститися до 18 доларів за барель, а курс рубля впасти до 100 рублів за долар».

Джерело: Відомості

Один з відомих російських олігархів, глава компанії «Русал» Олег Дерипаска не виключив, що ціна на нафту може опуститися до 18 доларів за барель, а курс рубля впасти до 100 рублів за долар, повідомляє агентство Anadolu.

«Ми не помремо в такому випадку. Потрібно рухатися вперед, розуміючи, що все це може статися», — заявив Дерипаска російській газеті «Коммерсант».

Власник однієї з найбільших алюмінієвих компаній в світі — «Русала» продовжив: «Ми повинні розуміти, що поточна ситуація не стане набагато кращою. Ціна на нафту може впасти до позначки 18 доларів, а курс рубля — до 100 рублів за долар. Ми не помремо в такій ситуації. Потрібно рухатися, розуміючи, що це може статися».

Найбільша проблема, що випробовується російським урядом в сучасних економічних умовах — це федеральний бюджет і резервний фонд, які, ймовірно, будуть «плавитися» до наступного року, вважає бізнесмен.

«Наша економіка у великій мірі залежить від зовнішніх факторів. Крім того, судова система нашої країни, корупція, відсутність якісного внутрішнього кредитного ринку, фіскальна політика, яка здійснюється Центральним банком та інші чинники, які негативно впливають на бізнес-клімат в Росії», — сказав він.

Loading...