Український товарний поїзд, що йде в обхід РФ, досяг кінцевого пункту біля кордону з Китаєм

Український товарний поїзд, що йде в обхід РФ, досяг кінцевого пункту біля кордону з Китаєм

Контейнерний поїзд із України, відправлений в обхід Росії для доставки вантажів по «Шовковому шляху» в країни Азії, досяг кінцевої точки маршруту — станції Достик казахської залізниці біля кордону з КНР.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, передає «Росбалт».

«Поїзд 31 січня вночі прийшов на кінцеву станцію і стоїть на станції Достик казахською дороги. Він прибув туди, куди планувалося... Зі станції Балхаш він був відправлений 30 січня о 10.30 за місцевим часом. Ніяких затримок не було», — сказали в прес-службі. Контейнерний поїзд складається з 20 вагонів. 

Раніше повідомлялося, що контейнерний поїзд з України, відправлений в обхід території РФ для доставки вантажів по «Шовковому шляху» з Європи в Китай, відстає від графіка. У прес-службі казахського національного оператора залізниць «Казахстан Темір Жоли» не змогли відповісти, де знаходиться поїзд, повідомивши лише, що «поїзд їде по території республіки».

Нагадаємо, після того, як Росія розірвала з Україною угоду про зону вільної торгівлі, Київ запропонував здійснювати доставку товарів до Азії і, зокрема, до Китаю, на поїздах морем і підписав договір про пільгові тарифи на вантажоперевезення по «Шовковому шляху» з Азербайджаном, Казахстаном та Грузією.

Про рішення України та Китаю почати вантажоперевезення по «Шовковому шляху» в обхід Росії стало відомо на початку грудня 2015 року.

Loading...