Україна отримає до $10 млрд кредиту в 2016 році

Україна отримає до $10 млрд кредиту в 2016 році

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що МВФ у лютому надасть Україні $1,7 млрд для поповнення золотовалютних резервів.

Джерело: Відомості

Україна очікує одержати близько 10 мільярдів доларів у 2016 році від усіх ключових кредиторів, включаючи Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, ЄБРР й уряди США і ЄС.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

«Якщо ми продовжимо і націлені на програму реформ з МВФ, то тоді, включаючи МВФ і всі двосторонні й багатосторонні джерела – це буде до 10 мільярдів доларів», – сказала Яресько, цитує «УНІАН».

Також голова Мінфіну повідомила, що найближчим часом відбудеться засідання Ради директорів МВФ щодо продовження програми реформ в українській економіці.

«У нас були дуже продуктивні дискусії між президентом та директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у Давосі. Обговорили уточнення та останні зміни в Меморандумі. Над цим ми працюємо. І вже після цього буде дата засідання Ради директорів. Сподіваюся, що це буде найближчим часом», – додала Яресько.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Міжнародний валютний фонд у лютому надасть Україні $1,7 млрд для поповнення золотовалютних резервів.

Loading...