Google компенсує британським властям несплачені податки в 185000000 доларів

За підсумками перевірки аудитори розкритикували складну структуру компанії і заявили, що Google "не платить необхідної частки" податків.

Джерело: Відомості

Корпорація Google погодилася виплатити податкову компенсацію британським властям після перевірки її бухгалтерії податковими органами Сполученого Королівства, повідомляє АЗЕРТАДЖ з посиланням на ВВС.

За підсумками перевірки аудитори розкритикували складну структуру компанії і заявили, що Google "не платить необхідної частки" податків.

Як заявили представники менеджменту компанії, Google має намір піти назустріч британським властям.

"Сьогодні ми оголосили, що будемо платити більше податків у Великобританії", - сказав глава Google Європа Метт Бріттін.

Розмір компенсаційної виплати складе близько 130 000 000 фунтів (185 000 000 доларів).

Розслідування британських податкових властей відносно корпорації тривало шість років. Воно почалося, коли активно обговорювалося питання про податки транснаціональних корпорацій, що працюють в Британії, але базуються в інших частинах Європи.

У 2013 році компанія Google піддалася різкій критиці у Великобританії після того як з'ясувалося, що в 2001 році вона заплатила лише 9000000 доларів британській скарбниці, в той час як її доходи досягли 4,8 мільярда доларів.

Як стверджують податківці, корпорація приховувала розмір своїх прибутків. Google знижувала податкові виплати через свої структури на Бермудах, де корпорації податків не платять, а також користуючись тим фактом, що її європейська штаб-квартира знаходиться в Ірландії, де корпоративний податок нижчий, ніж у Британії.

Loading...