На Львівщині інвестори орендували більше 3000 гектарів сільгоспземель за 6,3 мільйона гривень на рік

На Львівщині інвестори орендували більше 3000 гектарів сільгоспземель за 6,3 мільйона гривень на рік

Минулого року на земельних аукціонах, організованих спеціалістами землевпорядної служби Львівщини, продали права оренди на 129 земельних ділянок (за межами населених пунктів).

Джерело: Відомості

 Інвестори взяли у користування землі сільськогосподарського призначення державної власності площею більше 3,0 тис. гектарів.

За підсумками торгів вартість оренди всіх ділянок зросла більше, ніж у 2,5 рази. Конкурентний продаж прав оренди земель здійснили за 6,3 млн. гривень. При цьому початкова стартова ціна за користування ділянками була визначена на рівні 2,5 млн. гривень.

«На аукціонах ми спостерігаємо підвищення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на Львівщині. Крім того, торги допомагають запобігти корупції. А завдяки зростанню ціни місцеві бюджети отримують додаткові кошти», - відзначає Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

За кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та кінцевим розміром орендної плати за користування ними Львівщина входить до числа лідерів по Україні.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Loading...