Україна в ТОП-50 інноваційних економік світу

Україна піднялася на 17 позицій і потрапила до ТОП-25 глобального рейтингу Global Services LocationIndex

Джерело: Відомості

А також посіла 41 місце інноваційних економік світу за версією Bloomberg.

Україна піднялася на 24 місце у глобальному рейтингу аутсорсингової привабливості (Global ServicesLocation Index, GSLI), який готує американська консалтингова компанія A.T. Kearney.

Згідно зі звітом компанії, Україна піднялася на 17 позицій в порівнянні з попереднім рейтингом. Рейтинг враховує такі критерії як бізнес-клімат, фінансову привабливість, фаховість працівників.

Також Україна зайняла 41 місце в рейтингу країн з найбільш інноваційною економікою. Про це свідчить опублікований цього тижня рейтинг, який складений агентством Bloomberg.

Згідно Bloomberg Innovation Index, найближчим «сусідом» України в списку опинилася Латвія, що розташувалася на 40 місці.

При складанні Global Innovation Index в Bloomberg враховують 7 критеріїв, серед яких R&D intensity(відсоток коштів ВВП, що направляються державою на наукові дослідження), Productivity (продуктивність),Researcher concentration (число науковців на мільйон жителів) і Manufacturing capability (додана вартість виробництва у відсотках від ВВП) тощо.

Loading...