Іран збільшив експорт нафти на 500 тисяч барелів на день

Іран збільшив експорт нафти на 500 тисяч барелів на день

Всього в день Іран поставляє близько мільйона барелів на добу.

Джерело: Відомості

Заступник міністра енергетики Ірану із зовнішніх зв'язків і торгівлі Хоссейн Амір Заманініа заявив, що Ісламська республіка готова збільшити експорт нафти на півмільйона барелів на добу після скасування міжнародних санкцій. Про це в неділю, 17 січня, повідомляє агентство Shana, інформує телеканал Дождь.

«Іран готовий додати 500000 барелів до експорту сирої нафти до поточних постачаннях на ринок», - сказав Заманініа.

Всього в день Іран поставляє близько мільйона барелів на добу. Основним імпортером іранської нафти є Китай.

Напередодні Міжнародне агентство з атомної енергії підтвердило виконання Іраном ядерних угод, після чого США відмінили санкції відносно Ірану.

Міжнародні санкції на рівні ООН щодо Ірану були прийняті в 2006 році після того, як інспекторам МАГАТЕ вдалося виявити в країні центрифуги для збагачення урану. У підсумку Рада безпеки ООН прийняла резолюції про введення санкцій, що вимагає припинити збагачення урану і забороняє ввезення в Ірану ядерних технологій і матеріалів.

У квітні 2015 року стало відомо, що Ірану і «шістці міжнародних переговорників» вдалося досягти домовленості про рамкові принципи подальшої взаємодії щодо зняття санкцій в обмін на згортання ядерної програми. За умовами угоди, Іран відмовився продовжувати розвиток ядерної програми країни. А після скасування санкцій зможе збільшити експорт нафти.

Loading...