Ціни марки Brent оновили 13-річний мінімум

Ціни марки Brent оновили 13-річний мінімум

Вартість нафти марки Brent на Інтерконтинентальній біржі в понеділок, 18 січня, опівночі опустилася до позначки в 27,72 долара за барель

Джерело: Відомості

Вартість нафти марки Brent на Інтерконтинентальній біржі в понеділок, 18 січня, опівночі опустилася до позначки в 27,72 долара за барель, повідомляється на сайті біржі.

Як повідомляє Reuters, це найнижчий рівень за останніх 13 років. Падіння цін на нафту пов'язане зі скасуванням санкцій відносно Ірану, зазначає агентство.

«Зараз Іран може продавати стільки нафти, скільки хоче,  кому захоче і за тією ціною, якоюзможе», - цитує Reuters директора Центру глобальної програми енергетичної Політики Колумбійського університету  Річарда Нефью.

О 5:26 за київським часом вартість нафти марки Brent виросла до 28,65 доларів за барель.

Санкції з Ірану зняли 17 січня після публікації повідомлення міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) про виконання Іраном умов щодо обмеження своєї ядерної програми.

Міжнародні санкції щодо Ірану були прийняті в 2006 році після того, як МАГАТЕ вдалося виявити в країні центрифуги для збагачення урану. У результаті Рада безпеки ООН прийняла резолюції про введення санкцій, що вимагає припинити збагачення урану і забороняє ввезення в Іран ядерних технологій і матеріалів.

Loading...