Україна постачатиме продукцію тваринництва до Молдови

Україна постачатиме продукцію тваринництва до Молдови

35 українських підприємств отримали можливість експортувати свою продукцію до Республіки Молдова.

Джерело: Відомості

Українські сільгоспвиробники невдовзі розпочнуть експорт своєї продукції до Республіки Молдова. Про не своїй сторінці у Facebook повідомляє міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«35 українських підприємств, що випускають продукцію тваринного походження отримали можливість експортувати свою продукцію до Республіки Молдова. Такий висновок спільної перевірки українських виробників, яку проводило Національне агентство безпеки харчових продуктів Республіки Молдова спільно з нашими спеціалістами.

Дозволи отримали 19 підприємств-виробників молочної продукції, 11 виробників м’ясних продуктів, 3 — рибних та 2 — яєць та яєчних продуктів», — розповідає міністр.

«У 2015 році лише 3 підприємства мали доступ до ринку Молдови. Така динаміка відкриває широкі перспективи співпраці між країнами в агросекторі у майбутньому», — підкреслює посадовець.

Крім того, Павленко зазначає, що наприкінці минулого року 10 українських виробників молочної продукції отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок ЄС. Європейська комісія опублікувала остаточне рішення про включення українських компаній з виробництва молока та переробки молочних продуктів до офіційного списку затверджених експортерів у ЄС. І вже з 10 січня 2016 ці підприємства зможуть поставляти продукцію до Європейського Союзу.

Loading...