Мінфін готовий просити Раду змінити бюджет-2016

Мінфін готовий просити Раду змінити бюджет-2016

Міністерство фінансів не виключає, що запропонує Раді внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік у разі, якщо він не буде узгоджений із Міжнародним валютним фондом

Джерело: Відомості

Про це в ході прес-конференції сказала міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомило інформаційне агентство Уніан.

«Думаю, що стосовно спецрежимів буде дуже важко переконати Фонд. Але будемо робити, як і торік – змінювати бюджет», – сказала міністр.

Раніше сьогодні очільниця Мінфіну повідомила, що міністерство відновить переговори з МВФ після свят, коли завершаться канікули та відпустки. Причому, найімовірніше, переговори пройдуть у телефонному режимі, оскільки Мінфін не очікує приїзду місії Фонду.

При цьому Яресько зазначила, що поки реакції МВФ на бюджет і податкові зміни не було. Однак вона підкреслила, що під час обговорення у парламенті 24-25 грудня в проект бюджету на 2016 рік і в податкове законодавство були внесені зміни, які вимагають додаткового погодження з Фондом. І поки, як сказала міністр, немає впевненості в тому, що всі прийняті зміни «вдасться узгодити».

Loading...