В Україні спробують легалізувати криптовалюту Bitcoin

В Україні спробують легалізувати криптовалюту Bitcoin

Засновник Bitcoin Foundation Ukraine Михайло Чобанян спільно з групою юристів планують підготувати законопроект, що легалізує криптовалюту Bitcoin в Україні

Джерело: Відомості

Якщо цей законопроект буде затверджений Верховною Радою України, Bitcoin отримає легальний статус в країні, а компанії зможуть вільно здійснювати платежі цією валютою, повідомляє PaySpaceMagazine.

Організація Bitcoin Foundation Ukraine активно працює над просуванням Bitcoin в Україні. Громадське обговорення законопроекту про легалізацію Bitcoin почнеться в січні 2016 року, а закінчити складання тексту законопроекту планується до лютого. Михайло Чобанян поки не поспішає ділитися якимись подробицями, що стосуються законопроекту. Також не розголошується прізвище народного депутата, який представить законопроект у ВРУ.

«Ми хочемо зробити Bitcoin легальним інструментом здійснення платежів для юридичних і фізичних осіб, з належними методами регулювання та оподаткування, це дозволить українським компаніям вільно працювати з Bitcoin», – заявив Михайло Чобанян.

На сьогодні статус Bitcoin залишається неоднозначним. У грудні Приватбанк представив сервіс еквайрингу платежів в криптовалюті для інтернет-магазинів.

Loading...