Барель нафти може подешевшати до 16 доларів в найближчі кілька місяців

Барель нафти може подешевшати до 16 доларів в найближчі кілька місяців

Це прогнозує Royal Bank Of Scotland.

Джерело: Відомості

На різке падіння нафти в ціні вплинуть кілька факторів, повідомляє «Эхо Москвы». Це падіння попиту на чорне золото, надлишок пропозиції на нафтовому ринку й аномально тепла зима.

Усе це, вважає головний економіст Royal Bank Of Scotland Ендрю Робертс, призведе до того, що в новому році нафта спочатку проб’є позначку 26 доларів, а потім впаде до 16-ти. Далі цитата з «РБК»: «Росте ризик того, що це трапиться вже в першому кварталі. Оскільки глобальний попит на нафту, як вважає Міжнародне енергетичне агентство, різко скоротиться, а нафтосховища вже переповнені».

Різке падіння цін на нафту Робертс називає у своїй статті «16 у 16-му» головним негативним сюрпризом для світової економіки. У свою чергу агентство Bloomberg повідомило про те, що деякі гравці на нафтовому ринку США зробили ставку на падіння цін на нафту до 15-ти доларів за барель. Спекулянти купують опціони, виплати за якими настануть тільки якщо нафта дійсно буде коштувати так мало.

Настрої гравців пов’язані з відмовою ОПЕК узгодити квоти на видобуток нафти. Крім того, усі чекають повернення Ірану на нафтовий ринок та збільшення обсягів видобутку в Росії та ряді інших країн.

Loading...