«ПриватБанк» впроваджує оплату біткоїнами для українських інтернет-магазинів

«ПриватБанк» впроваджує оплату біткоїнами для українських інтернет-магазинів

«ПриватБанк» анонсував запуск нового сервісу для українських інтернет-магазинів - оплата товарів біткоїнами.

Джерело: Відомості

З 20 грудня послуга автоматично активується для всіх торговців-партнерів «ПриватБанку», а потім і для всієї Європи. А вже сьогодні сервіс працює на сайті Інтернет-магазину ALLO.UA, повідомляє ain.ua.

Щоб розрахуватися біткоїнами, при оплаті платіжною карткою на сайті магазину необхідно вибрати платіж Bitcoin і підтвердити транзакцію скануванням QR-коду. Сума покупки автоматично конвертується за поточним курсом криптовалюти.

Інтернет-магазинам для прийому біткоіни не потрібно відкривати bitcoin-гаманець і робити якісь додаткові маніпуляції. Оплата в гривнях зараховується на розрахунковий рахунок продавця, таким чином оплата біткоіни для торговця неотличима від інших методів платежу.

«ПриватБанк» оголосив про намір запустити біткоіни-транзакції ще 4 грудня. Про це на конференції «Транскордонний e-commerce: імпорт в Україну» розповіла керівник департаменту «ПриватБанку» з електронної комерції Христина Кармазіна. «Ми вже закінчили тестування сервісу і зараз шукаємо партнерів, які готові інтегрувати біткоїни на свою checkout-сторінку. При цьому орієнтуємося ми не тільки на український ринок, а й на європейський», — заявила вона, додавши, що банк для юридичного врегулювання нового сервісу банк вже подав відповідну заявку в НБУ.

Тим часом, вже в п’ятницю ввечері, 11 грудня, «ПриватБанк» почав показувати в «Приват24» курс криптовалюти bitcoin до долара (BTC-USD). На той момент за біткоїни банк готовий був давати $ 430,07, а продавати за ціною $ 431,62, спред становив 0,36%.

Loading...