Геннадій Зубко: Промислова політика пріоритет №1 у співпраці України і Туркменістану

Геннадій Зубко: Промислова політика пріоритет №1 у співпраці України і Туркменістану

Меморандум про створення Торгових палат та українсько-туркменської ради по промисловій політиці дадуть можливість матеріалізації спільних домовленостей та збільшення поставки продукції та послуг українськими підприємствами.

Джерело: Відомості

Про це сказав Віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час робочої зустрічі із віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим в рамках робочої поїздки до Туркменістану.

«Відкриття торгових палат  дасть можливість отримати українським промисловим товарам преференції у митній політиці Туркменістану. Це полегшить  доступ на туркменський ринок», - зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, враховуючи обсяг інвестицій в промислову, нафтогазову, хімічну галузі Туркменістану на найближчі 10 років, для України стратегічно важливо об’єднати групу промислових підприємств для реалізації цих інвестицій.

«Саме для цих цілей необхідно створити раду по промисловій політиці наших країн», - наголосив він.

Довідка

У рамках роботи офіційної делегації Геннадій Зубко також провів робочі зустрічі з співпраці економік України та Туркменістану з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиевимта та віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Кабінету Міністрів Туркменістану Ягшигельди Какаєвим, який є співголовою Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва.

Loading...