Екс-голова НБУ не радить українцям класти гроші на депозит наступного року

Екс-голова НБУ не радить українцям класти гроші на депозит наступного року

Сергій Арбузов, колишній голова НБУ, зробив висновки про стан економіки на основі інформації, оприлюдненої Державною службою статистики

Джерело: Відомості

«При 45% інфляції нести в банк гроші на депозит навіть під 20% немає ніякого сенсу», – розповідає він на свої сторінці у Facebook.

Такі висновки він зробив на основі аналізу даних Державної служби статистики щодо інфляції.

«У листопаді 2015 року споживчі ціни підвищилися на 2%. З початку року інфляція склала 42,3%. За підсумками року вона буде приблизно 45%. Про що говорить ця цифра, крім профнепридатності уряду, який, нагадаю, в бюджеті на цей рік закладав інфляцію у розмірі 13%? А говорить вона про те, що в 2016 рік економіка ввійде з високими інфляційними очікуваннями. У зв'язку з цим абсурдно виглядає прогноз інфляції в бюджеті-2016 на рівні 12%. Вона буде як мінімум в два рази більше. Кого уряд знову намагається обдурити?», – зазначив Арбузов.

На думку екс-голови НБУ в таких умовах заяви чиновників про те, що новому році Україна вийде із кризи дуже перебільшені.

«Добре було б почути інше – як саме Кабмін і НБУ мають намір вирішувати проблеми, породжені, багато в чому, їх власними діями», – резюмував Сергій Арбузов.

Loading...