Міжнародні резерви України у листопаді зросли до 13,1 млрд доларів

Міжнародні резерви України у листопаді зросли до 13,1 млрд доларів

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України

Джерело: Відомості

За попередніми даними міжнародні резерви України на 01 грудня 2015 року становили 13 млрд 148 млн дол. США в еквіваленті, повідомляє прес-служба НБУ.  З початку року обсяг резервів збільшився на 75% або на 5 млрд 615 млн дол. США. Зокрема протягом листопада - на 186 млн дол. США.

«Нарощуванню резервів сприяло надходження від операцій swap з іноземними банками у сумі 650,5 млн дол. США. Ще 9,5 млн дол. США регулятор купив під час валютних аукціонів для поповнення резервів», – пояснили у прес-службі НБУ.

Зростання резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснити платежі Уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. На ці цілі було витрачено 129,0 млн дол. США (крім платежів на користь МВФ), у тому числі 34,9 млн. дол. США – на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами. Також 55,5 млн дол. США було спрямовано на платежі Уряду та Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду.

Крім того, в листопаді Національний банк проводив інтервенції для згладжування коливань на міжбанківському валютному ринку. Протягом місяця було продано 143,1 млн. дол. США. З них на аукціонах - 130,4 млн. дол. США, за адресними інтервенціями – 12,7 млн дол. США.

Loading...