«ПриватБанк» планує розпочати прийом платежів у цифровій криптовалюті

«ПриватБанк» планує розпочати прийом платежів у цифровій криптовалюті

Найбільший за розмірами активів український банк і лідер роздрібного банківського ринку України завершив тестування нового сервісу і займається пошуком партнерів

Джерело: Відомості

ПриватБанк закінчив тестування сервісу, що дозволить інтернет-продавцям приймати оплату за товар у біткоїнах – цифровій криптовалюті. При цьому кошти підприємцю буде переведено у гривні (якщо це український інтернет-еквайринг) чи євро (якщо європейський). Про це розповіли PaySpaceMagazine, посилаючись на слова Христини Кармазиної, голови департаменту e-commerce ПриватБанку, що були сказані під час прес-конференції «Трансграничний e-commerce: імпорт до України».

Під час процесу оплати на checkout-сторінці при виборі способу оплати користувач зможе обрати Bitcoin, та здійснити транзакцію через сканування QR-коду. Після цього ПриватБанк конвертуватиме Bitcoin валюту в гривню чи долар та перечислятиме кошти на рахунок підприємця.

«Ми вже завершили тестування сервісу, та наразі шукаємо тоговців-підприємців, котрі готові будуть інтегрувати прийом Bitcoin», – коментує Христина Кармазіна. – «При цьому ми орієнтуємось не лише на український ринок, а й на європейський».

Нагадаємо, що наразі офіційний статус криптовалют та їх регулювання в Україні є досить невизначеним, та ПриватБанк вже подав відповідну заявку до НБУ.

Loading...