Яценюк просить Раду прийняти закон про повернення в бюджет грошей Януковича

Яценюк просить Раду прийняти закон про повернення в бюджет грошей Януковича

Прем’єр хоче створити з конфіскованих коштів президента-втікача спеціальний фонд

Джерело: Відомості

Сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк звернувся до парламенту із проханням ухвалити закон, що дозволить провести конфіскацію та залучення до державного бюджету 40 млрд грн, які належать екс-президенту Віктору Януковичу та його оточенню, повідомляє РБК-Україна.

«Урядом лише в 2014 році через урядовий орган – це орган, який відповідає за боротьбу з відмиванням коштів, було заарештовано 1,5 млрд доларів США, активів, якими володіють Янукович і близькі до нього особи», – заявив прем’єр.

За його словами, Яценюк вже кілька разів звертався до органів прокуратури та правоохоронної системи, щоб заарештовані кошти були конфісковані.

«Ми звертаємося до парламенту і до наших шановних правоохоронців та судової системі невідкладно, перше: прийняти додатковий закон, який дає можливість проведення конфіскації цих коштів, і друге: прийняти відповідні судові рішення, які дадуть можливість нам отримати додатково до бюджету понад 40 млрд грн», – зазначив Арсеній Яценюк. «Цей спеціальний фонд буде використовуватися як додатково на національну безпеку і оборону, так і на інші витрати, які уряду необхідно покрити».

Loading...