«Нафтогаз» прийматиме російський газ лише для транзиту в Європу

НАК «Нафтогаз України» очікує сьогодні отримати весь обсяг російського газу, який було оплачено раніше.

Джерело: Відомості

Відповідно до поточних угод з Газпромом, компанія планує надалі контрактувати російський газ в міру необхідності, залежно від рівня споживання в Україні та з урахуванням пропозицій на європейському ринку. До цього часу «Нафтогаз» буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу, передає УНН з посиланням на прес-службу компанії.

«За останні півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу незалежно від того, поставляється він для України чи ні, і в літній, і в зимовий сезон. У цей час торік ми не закуповували російський газ при менших запасах газу в наших ПСГ і менших можливостях для імпорту газу з ЄС. Наскільки нам відомо, і Газпром, і його клієнти задоволені якістю і надійністю наших послуг з транзиту», – зазначив глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Нагадаємо, у «Газпромі» заявили, що станом на 9:00 25 листопада НАК «Нафтогаз України» вибрав раніше передплачені обсяги російського газу, не подавши нових заявок на його придбання, тож російський «Газпром» припиняє постачання газу Україні до надходження нових платежів від «Нафтогазу».

Loading...