Світовий банк пообіцяв дати Україні $ 560 мільйонів на ремонт доріг

Світовий банк пообіцяв дати Україні $ 560 мільйонів на ремонт доріг

Підписання договору з Міжнародним банком реконструкції та розвитку з групи Світового банку (СБ) про кредит на модернізацію мережі автодоріг України є позитивним сигналом для інвесторів.

Джерело: Відомості

Угоду підписали директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан і перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, повідомляє 5 канал.

Відповідно до проекту, фінансуватимуться ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ–Харків на ділянці Полтава–Валки. Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль з чотирма смугами руху та високим рівнем безпеки, зокрема — аварійний бар'єр по центру і, у разі необхідності, бар'єрами обабіч дороги.

Проект заплановано завершити до 2021 року, у результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться зі 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП зі 139 до 85 випадків на рік.

Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування та поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни. Як уточнював перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, у разі успішної реалізації проекту заплановано виділення додаткових $ 240 млн.

Окрім того, сьогодні, 19 листопада 2015 року, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час підписання кредитної угоди в Києві наголосив, що «це сигнал для інвесторів про те, що не варто боятися інвестувати в Україну, і треба йти шляхом, яким йде Світовий банк».

Своєю чергою директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан підкреслив, що банк продовжить інвестувати в Україну. Він нагадав, що СБ зацікавлений і реалізує в Україні проекти з енергетики, охорони здоров'я, поліпшення міської інфраструктури тощо.

Loading...