Ціна на цукор в Україні за місяць зросла на 12%

Ціна на цукор в Україні за місяць зросла на 12%

Середня оптова ціна на цукор на внутрішньому ринку України з початку жовтня зросла на 12%, повідомляє прес-служба ДП «Держзовнішінформ».

Джерело: Відомості

«Підвищувальні тенденції пов'язані як з необгрунтованими спекуляціями щодо можливого дефіциту цукру в цьому сезоні, так і з реальним зростанням собівартості виробництва даного продукту в зв'язку з девальвацією гривні», — йдеться в повідомленні.

У зв'язку зі скороченням посівних площ під цукровим буряком, а також складних погодних умов цього року прогнозується урожай цукрових буряків значно менший, ніж у минулому, і, відповідно менший обсяг виробництва цукру. Однак, з іншого боку високі перехідні запаси товару з минулого сезону, менший обсяг споживання продукту в цьому сезоні і більш висока цукристість коренеплодів, відповідно, більший вихід готового продукту з них, повинні перешкоджати зростанню цін на ринку.

«Незважаючи на непогану в принципі врожайність цукрових буряків в цьому році, її цукристість, практично одного рівня оцінки споживання та пропозиції цукру в поточному сезоні, ціни на нього в Україні будуть все-таки рости через зростання цін на імпортні складові собівартості виробництва даного продукту у міру девальвації національної валюти», — зазначив експерт ДП «Держзовнішінформ» Антон Порембський.

Loading...