Яресько повідомила про зниження податкового навантаження на працівників

Ефективну ставку оподаткування зарплат хочуть знизити з 16% до 13%.

Джерело: Відомості

Кабінет міністрів нині допрацьовує законопроекти про держбюджет-2016 та зміни до Податкового кодексу. Передбачається, що ефективну ставку оподаткування зарплат знизять із 16% до 13%.

Про це написала міністр фінансів Наталія Яресько у своїй колонці для «Дзеркала тижня. Україна».

«Міністерство фінансів знижує податкове навантаження на фонд оплати праці для всіх працівників і працедавців, а також для громадян з низькими доходами. Для цього запроваджується неоподатковуваний дохід у розмірі однієї мінімальної зарплати, який застосовується до всіх платників.

Це означає, що реальна ефективна ставка ПДФО для найменш забезпечених громадян становитиме 0%, для тих, хто отримує невеликі зарплати, — менш як 10%, і навіть найзаможніші громадяни платитимуть менш як 20% свого доходу. Якщо нині ефективна реальна ставка оподаткування зарплат для громадян становить у середньому понад 16%, то за моделлю Мінфіну вона зменшиться до 13%», – зазначила Яресько.

Нагадаємо, в кінці жовтня 114 нардепів з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді альтернативний мінфінівському проект податкової реформи. Законопроект розроблений під керівництвом голови податкового комітету парламенту Ніни Южаніною.

МВФ раніше закликав відмовитися від прийняття цього «популістського» проекту податкової реформи, пригрозивши позбавити Україну кредитних коштів.

Loading...