Україна експортує продукцію в 190 країн світу і годує 140 мільйонів людей

Україна експортує продукцію в 190 країн світу і годує 140 мільйонів людей

Україна годує не тільки українців, а й 140 мільйонів людей на планеті. Ринки збуту в країнах СНД та РФ активно компенсуються новими ринками в інших країнах.

Джерело: Відомості

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«Україна зараз годує не тільки сама себе, ми зараз годуємо 140 мільйонів людей на планеті. Уже на сьогодні зібрано 50 мільйонів тонн зернових. Ми активно відкриваємо нові ринки, експортуємо готову продукцію та компенсуємо падіння з ринками СНД та РФ. Китай, Саудівська Аравія, зараз ідуть перемовини по Ірану, як тільки знімуться санкції. Єгипет розкрив ринок по курятині, Ізраїль — ринок по яйцю. Наша мета — максимально відкривати зовнішній ринок», — заявив він.

Павленко також наголосив, що Україна виробляє в 3 рази більше, ніж споживає. «Загальний рівень виробництва в цьому році очікується на рівні 59,5 мільйонів тонн зернових. Ми споживаємо всередині країни тільки 24», — сказав міністр.

Павленко додав, що Україна експортує аграрну продукцію до 190 країн світу. Найбільшим партнером є Китай.

«Ми експортуємо в 190 країн світу, найбільше експортуємо в азійські країни — це 6,6 мільярдів доларів. Найбільший партнер — Китай. Ми почали годувати Китай. Українська продукція без ГМО, чиста, органічна, китайській споживач дуже довіряє нашій якості. Товарообіг з Китаєм збільшився в 3,5 разу. 90% кукурудзи постачають до Китаю з України», — сказав він.

Loading...