Казахстан вирішив збільшити товарообіг з Україною

Казахстан вирішив збільшити товарообіг з Україною

Найближчим часом буде підготовлений план зі збільшення казахстансько-українського товарообігу на 2015–2016 роки.

Джерело: Відомості

Про це заявив перший заступник Прем'єр-міністра Казахстану Бакитжан Сагінтаєв у п'ятницю на казахстансько-українському бізнес-форумі в Астані, передає 5 канал.

«Ми високо цінуємо наш настрій на конструктивну співпрацю незалежно від політичної та економічної кон'юнктури. Для підтримки позитивної динаміки взаємної торгівлі нами розроблено проект плану зі збільшення товарообігу на 2015–2016 роки. Зараз наші відповідні міністерства відпрацьовують цей план. Думаю, що найближчим часом ми його завершимо і почнемо працювати над виконанням цього плану», — зазначив заступник Прем'єра.

Він додав, що вказаний план передбачає організацію і проведення виставок, ярмарків, надання сприяння в обміні торговими делегаціями, пошуку бізнес-партнерів тощо. Найбільш перспективними областями для казахстансько-української співпраці є гірничо-металургійний сектор, транзитний потенціал, агропромисловий комплекс, нафтогазохімія, нафтосервіс, машинобудування, виробництво будівельних матеріалів, інформаційні технології, металургія.

У Казахстані працює понад 400 компаній за участю українського капіталу.

Loading...