ЄБРР виділить Україні 300 млн доларів на закупівлю газу

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила проект про збільшення кредиту до 300 млн дол. для «Нафтогазу України».

Джерело: Відомості

Кошти потрібні для закупівлі природного газу на європейському ринку, щоб заповнити сховища для проходження зимового опалювального сезону, передає УНН з посиланням на прес-службу Банку.

«Кредит буде сприяти зміцненню енергетичної безпеки України шляхом підтримки диверсифікації постачальників природного газу та маршрутів доставки», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що він тісно пов'язаний з попереднім проектом «Нафтогазу» з модернізації та ремонту основної частини газотранспортної системи України, західної частини трубопроводу Уренгой–Помари–Ужгород, що було погоджено ЄБРР та Україною у 2014 році.

«Обидва проекти покликані стимулювати реформи в газовому ринку України, які допоможуть сектору рухатися в бік кращих практик в ринкових принципах і лібералізації. Вони будуть зміцнювати корпоративне управління в «Нафтогазі» і забезпечать більшу прозорість і ефективність у закупівлях природного газу. Надходження від кредиту будуть використані в суворій відповідності з політикою ЄБРР», — сказано в повідомленні.

Loading...