Демчишин повідомив, коли Україна розпочне закачувати російський газ

Україна почне закачувати російський газу для проходження опалювального сезону одразу після підписання тристороннього протоколу.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу журналістам повідомив глава Міненерго України Володимир Демчишин, передає УНН.

«Україна почне закачування російського газу для проходження опалювального сезону одразу після підписання тристороннього протоколу, однак при цьому не зупинить реверсних поставок із Європи», — сказав він.

Нагадаємо, після кількох раундів тристоронніх та двосторонніх переговорів, які відбувалися протягом останніх місяців, на зустрічі 25 вересня було домовлено про умови постачання газу в Україну на наступний зимовий період, тобто з 1-го жовтня 2015 року до кінця березня 2016 року.

Українська сторона бере на себе зобов’язання забезпечити транзит природного газу через свою територію до ЄС, зокрема через закачування 2 мільярдів кубометрів газу до своїх підземних газових сховищ уже в жовтні 2015 року.

Росія бере на себе зобов’язання знизити ціну на свій газ для України в 4-му кварталі 2015-го та 1-му кварталі 2016 року до конкурентного рівня, співставного з рівнем цін для суміжних з Україною країн ЄС. Це буде здійснено через зниження відповідного експортного мита.

Loading...