Ухвалено проект бюджету на 2016 рік і відразу відкликано

Ухвалено проект бюджету на 2016 рік і відразу відкликано

Кабінет міністрів України затвердив проект Державного бюджету на 2016 рік.

Джерело: Відомості

Про це під час засідання погоджувальної ради сказав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, передає УНН. Проте одразу ж уряд відкличе документ, аби допрацювати його та внести правки.

«Сьогодні з ранку було засідання Кабінету міністрів і ми ухвалили проект бюджету», — повідомив Кириленко.

Він також відзначив, що в цьому бюджеті передбачено обов'язкове підвищення соцстандартів з 1 травня до 1 грудня.

«Але якщо по ходу роботи спільно парламент та уряд знайде ресурси, то це підвищення можна робити ще частіше», — додав він.

«Ми проект бюджету реєструємо. Потім, напевно, будемо змушені його відкликати, щоб спільно з парламентом, бюджетним комітетом і з усіма парламентськими фракціями, насамперед фракціями коаліції, дати відповіді на всі ці питання... І потім вже внести збалансований з усіх точок зору проект бюджету для остаточно прийняття парламентом», — пояснив віце-прем'єр.

За його словами, згідно з урядовим варіантом проекту бюджету, «в дохідній частині бюджету — мінус 30 млрд грн, відповідно до парламентського варіанту — мінус 135 млрд грн, за підрахунками Міністерства фінансів».

Кириленко зазначив, що також не відомо, яким буде оборонний бюджет. Зазначимо, що відповідно до бюджетного законодавства Кабмін повинен внести на розгляд парламенту проект держбюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року.

Loading...