Кабмін виділить 24 мільярди гривень на субсидії

Для компенсації часткової оплати житлово-комунальних послуг громадянам, які оформили субсидії, у нинішньому році виділено 24 млрд грн з бюджету, а в майбутньому, 2016 році, буде виділено більше 40 млрд грн.

Джерело: Відомості

Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телепередачі «10 хвилин з Прем'єр-міністром» у неділю ввечері, передає «Остров».

«Цього року в нас є 24 млрд грн, щоб допомогти громадянам України заплатити рахунки за житлово-комунальні послуги. На наступний рік така сума буде більше 40 млрд грн», — зазначив він.

За словами Прем'єра, після спрощення система надання субсидій їх оформили вже 2,7 мільйона українських сімей.

«Це майже 9 млн громадян оформили субсидії й отримуватимуть допомогти від держави в покритті своїх витрат на оплату житлово-комунальних послуг», — підкреслив Прем'єр.

«Субсидія призначається в тому випадку, якщо в середньому ви платите більше, ніж 10% від вашого місячного доходу за житлово-комунальні послуги. Все, що вище цих 10%, повністю компенсує держава», — нагадав Яценюк.

Як повідомлялося раніше, за даними Державної служби статистики, без урахування тимчасово окупованої території Криму і Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції на сході країни (а дані по Донецькій та Луганській областях можуть бути уточнені), у січні-липні 2015 року субсидії призначені 2 млн 129,9 тис. сімей, що становить 83,7% загальної кількості тих, що звернулися за ними і в чотири рази вище показника за січень-липень 2014. При цьому 53,7% сімей, що отримали субсидії в січні-липні 2015 року, складаються з однієї людини.

Loading...