Держборгом України відають американці та німецька страхова компанія

Крім американських фондів Franklin Templeton, серед інших найбільших власників українських єврооблігацій — американська інвесткомпанія BlackRock, німецький страховик Allianz і американська фінансова корпорація Fidelity.

Джерело: Відомості

Про це пише портал «Україна без корупції» з посиланням на Financial Times.

Нагадаємо, в квітні група кредиторів України на чолі Franklin Templeton (разом вони контролюють суверенні і квазісуверенні зобов'язання України на 10 млрд дол) через своїх консультантів — Blackstone Group і юридичну фірму Weil, Gotshal and Mange — заявила, що буде чинити опір списанню частини боргів України.

У той же час міністр фінансів України Наталія Яресько, коментуючи відповідну заяву, підкреслювала, що без списання частини заборгованості не вдасться забезпечити досягнення цільових показників, визначених програмою співпраці з МВФ.

«Україні загрожує не тільки проблема ліквідності, але і проблема платоспроможності. Тому поєднання зниження купона, розширення погашення і номінальною зниження (євро бондів) необхідні для задоволення всіх трьох з них (МВФ) цілей», — відзначала український чиновник.

Loading...