З 1 травня тариф на холодну воду для українців зросте

З 1 травня тариф на холодну воду для українців зросте

Підвищення становить від 4% до 6,5% залежно від водопостачального підприємства.

Джерело: Відомості

Національна комісія регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг з першого травня 2015 року збільшить тариф на холодну воду для населення у ряді регіонів України, передає УНН.

Так, підвищення становить від 4% до 6,5% залежно від водопостачального підприємства.

Таке рішення комісія ухвалила сьогодні на засіданні, з урахуванням зростання вартості електроенергії та валютних кредитів ряду водоканалів.

Комісія переглянула тариф 17 водоканалів, розподіливши їх на дві групи: підприємства з кредитами і без кредитів.

Згідно з матеріалами НКРЕКП, у першій групі два водоканали: Миколаївводоканал, для якого тариф на водопостачання підвищено на 5,7% тобто, до 4,84 грн/куб. м, водовідведення — на 5% до 3,83 грн, а також Новоград-Волинське виробниче управління водно-каналізаційного господарства з підвищенням тарифу на водопостачання на 112%, тобто до 7,24 грн та водовідведення — на 187%, до 12,02 грн.

У другій групі (без кредитів) 17 підприємств, для яких тариф на послуги з водопостачання та водовідведення для населення підвищився від 4% до 6,5. До цієї групи входять Жовтоводський водоканал, Ірпіньводоканал, Вишневськводоканал, Лисичанськводоканал, Дніпродзержинський Міськводоканал, Чугуїввода, Рубежанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства, Таун сервіс (Сєверодонецьк), Придніпровська залізниця, КП Водопостачання Вознесенська, Біологічні очисні споруди (Вознесенськ), Котовськводоканал, Аульське водовідведення, Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, а також Славутське управління водно-каналізаційного господарства.

З 1 квітня тарифи на гарячу воду зросли в середньому по Україні на 55%.

Крім того, з 1 квітня підвищилися мінімальні тарифи на газ для населення в 3,3 рази, до 3600 грн/тис куб. метрів.

Також нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії парламенту з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства.

Loading...