«Дельта Банк» опинився у списку неплатоспроможних

«Дельта Банк» опинився у списку неплатоспроможних

Національний банк України (НБУ) зачислив АТ «Дельта Банк», ПАТ «Кредитпромбанк» та ПАТ «Омега Банк» до категорії неплатоспроможних.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора, передає ТВі.

«Згідно з вимогою статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність», 2 березня 2015 року правління Національного банку України прийняло постанову № 150 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» до категорії неплатоспроможних» (далі – АТ «Дельта Банк»)», – ідеться в повідомленні.

У НБУ відзначили, що 94% всіх вкладників «Дельта Банку» мають вклади у межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тис. грн і отримають свої вклади в повному обсязі (всього 554 тис. вкладників). Головною причиною віднесення «Дельта Банку» до категорії неплатоспроможних стало те, що власник банку своєчасно не вжив заходів для поліпшення фінансового стану фінустанови та для приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Крім того, неплатоспроможними було визнано «Кредитпромбанк» і «Омега Банк».

«З огляду на вимогу статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» та відсутність перспектив відновлення діяльності зазначених банків, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, правління Національного банку 2 березня 2015 року прийняло рішення про присвоєння ПАТ «Кредитпромбанк» ПАТ «Омега Банк» категорії неплатоспроможних (постанови правління Національного банку № 151 та № 152 відповідно)», – сказано в повідомленні.

У січні 2015 року зазначені банки було зачислено до категорії проблемних через погіршення фінансового стану.

Зазначимо, що, за класифікацією НБУ, на 1 січня 2015 року «Дельта Банк» посідав 4-те місце і належав до першої групи банків (найбільші). Співвласником та головою правління банку є український бізнесмен Микола Лагун.

«Кредитпромбанк» та «Омега Банк», за класифікацією НБУ, на 1 січня 2015 року займали 76-те і 103-тє місця відповідно і належали до четвертої групи банків (невеликі). У 2012 і 2013 роках ці банки також викупив Лагун.

Нагадаємо: в грудні 2014 року співвласник «Дельта Банку» Микола Лагун заявив, що «Дельта Банк» збільшить капітал і розрахується із вкладниками. У січні 2015 року Лагун повідомив, що операції зі залучення коштів у «Дельта Банк» буде закрито до кінця січня.

Loading...