Яценюк розкритикував Гонтареву і запевнив, що в Україні достатньо валюти

Яценюк розкритикував Гонтареву і запевнив, що в Україні достатньо валюти

Прем’єр наголосив, що доларів в Україні достатньо.

Джерело: Відомості

Рішення НБУ про заборону банкам протягом трьох днів здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів погіршить ситуацію на ринку. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду, передає УНН. 

«НБУ самостійно, як завжди, без будь-яких консультацій, прийняв рішення про закриття міжбанківського валютного ринку, що точно не додає стабільності національній грошовій одиниці, за яку відповідає Нацбанк», — сказав він.

«Ця ситуація має дуже складний і негативний вплив в цілому на економіку країни. Ситуація як із розбалансованістю фінансової системи, так і курсу національної грошової одиниці», — підкреслив Яценюк. Прем'єр також зазначив, що доларів в Україні достатньо.

«Причина падіння гривні — в спекуляціях і виведенні валюти з країни при потуранні НБУ».

За його словами, щоденно обсяг купівлі-продажу валюти складає від 100 до 170 мільйонів доларів.

«Це означає, що валюта є в країні і це означає, що частина валюти купувалася і купується з метою проведення спекулятивних операцій. Ми неодноразово радили нашим колегам з НБУ взяти ситуацію під жорсткий контроль, щоб не ганяли валюту за кордон через так звані імпортні контракти», – додав очільник уряду, констатувавши, що цього зроблено не було. 

Loading...