«ВКонтакте» підпише антипіратський меморандум

Однак, за словами джерела в Роскомнагляді, зараз ситуація змінилася, і «Вконтакте» підпише меморандум до 22 травня.

Джерело: Відомості

Соціальна мережа «ВКонтакте» протягом місяця підпише меморандум Роскомнагляду про легалізацію контенту. Про це розповів джерело у федеральній службі, передає «Лента». Правовласники пов'язують зміну в ставленні керівництва соцмережі до піратського контенту з тим, що Павло Дуров залишив посаду її генерального директора.

У грудні 2013 адміністрація «ВКонтакте» відмовилася приєднатися до угоди. «Поки що не будемо підписувати, ми не згодні з низкою пунктів, — заявляв Ілля Перекопський, який на той час був віце-президентом «ВКонтакте». Однак, за словами джерела в Роскомнагляді, зараз ситуація змінилася, і «Вконтакте» підпише меморандум до 22 травня.

У грудні 2013 року представники 36 інтернет-майданчиків і фірм-правовласників домовилися про співпрацю. Підготовлений Роскомнаглядом і правовласниками меморандум передбачає, що компанії, які його підписали, будуть спільними зусиллями присікати розповсюдження піратських фільмів. Це дозволить знизити навантаження на суди. Підписавши документ, сторони зобов'язуються сприяти доступу користувачів до легальних фільмів. Згідно з меморандумом, адміністрація сайту протягом доби заблокує розміщений користувачем піратський фільм, якщо у скарзі точно вказана адреса сторінки. Якщо ж правовласник вказав тільки адресу сайту, піратський контент заблокують «в розумний час».  

Loading...